VOLENDAM - Met nog drie wedstrijden te gaan heeft koploper RKAV Volendam weer een concurrent op verdere achterstand gezet door SC Genemuiden dikverdiend met 3-0 te kloppen.

Het was een drukte van belang bij de Volendamse amateurs waar het dorp steeds meer gaat beseffen dat er mogelijk wat moois staat te gebeuren bij de derde-divisionist. De vele toeschouwers hadden behalve een prima voetbalweertje genoeg om van te genieten in een spannende topper.

Trainer Berry Smit had lering getrokken uit de 3-1 nederlaag die men eerder leed tegen SC Genemuiden en had zijn strijdplan goed voor elkaar. De gasten moesten het voornamelijk hebben van dode spelmomenten als inworpen en corners, maar de hechte Volendamse defensie en keeper Dion Vlak gaven geen kik. Zonder nauwelijks iets weg te geven bleef men op de been en in de 38e minuut kwam men zelf op voorsprong door weer eens een magistrale actie van de sterk spelende aanvoerder Nick Runderkamp. Een fraaie knal, met zijn mindere rechter, ging via de onderkant van de lat binnen.

Na de rust bleef de thuisploeg de betere partij al ging SC Genemuiden gedurende de wedstrijd meer risico's nemen. Volendam profiteerde optimaal van de geboden ruimte nadat Patrick Plugboer, samen met Runderkamp uitblinker, met een subtiele pass Roy Tol wist te bereiken: 2-0. De gasten gngen nu helemaal pompen en hoewel er enkele hachelijke momenten waren bleef de thuisploeg in de discipine voetballen en op de been en er was jubel alom toen Tol in de blessuretijd zijn tweede van de middag maakte.

In de stand heeft RKAV Volendam nu drie punten voorsprong op IJsselmeervogels en daarachter volgen Sparta Nijkerk en SC Genemuiden op respectievelijk vier en vijf punten. Komende zaterdag speelt de Smit-equipe de eerste van de drie resterende wedstrijden op bezoek bij Hercules in Utrecht.