NEDERLAND - FrieslandCampina bestaat ruim 150 jaar en geeft hier op vrijdag 24 juni extra aandacht aan. Op deze dag gaan ruim 2500 melkveehouders en medewerkers in meer dan 70 steden en dorpen langs de deuren om zoveel mogelijk Nederlanders te trakteren op de nieuwe Campina yoghurt. De zuivelcoöperatie staat stil bij de rijke coöperatieve geschiedenis van het bedrijf en viert dat het al anderhalve eeuw samen met boeren dagelijks miljoenen consumenten over de hele wereld voorziet van gezonde voeding.

Sinds 1871 samen sterk

In 1871 werd door een aantal boeren de 'Vereeniging tot Ontwikkeling van den Landbouw in Hollands Noorderkwartier' opgericht. Meer coöperaties volgden. Deze vormden het begin van de zuivelcoöperatie die uiteindelijk FrieslandCampina zou worden. Vandaag de dag is het bedrijf wereldwijd actief en een marktleider in gezonde voeding, met bijna 23.000 medewerkers en vestigingen in 32 landen.

Dustin Woodward, managing director FrieslandCampina Nederland: "Al meer dan 150 jaar werken we samen met onze boeren aan lekkere zuivel van hoge kwaliteit. Door generaties van vakmanschap en ondernemerschap is de Nederlandse zuivelsector een van de meest innovatieve en duurzame in de wereld geworden. Samen maken we de zuivelsector toekomstbestendig, en blijven we werken aan een goed inkomen voor onze boeren. Hier zijn we enorm trots op. Daarom vieren we tijdens Campina Dichterbij ons jubileum met alle melkveehouders en medewerkers die FrieslandCampina maken tot de prachtige coöperatie die we vandaag de dag zijn."

Campina Dichterbij

Tijdens 'Campina Dichterbij' op vrijdag 24 juni gaan in alle provincies melkveehouders en medewerkers de boer op, om heel Nederland te trakteren op de nieuwe Campina Sterke Start yoghurt. Omdat iedereen een goed ontbijt verdient, werkt FrieslandCampina al langere tijd samen met Voedselbanken Nederland. Op deze dag wordt er ook geld ingezameld, waarbij elke donatie wordt verdubbeld door FrieslandCampina en er aan het einde van de dag een cheque aan Voedselbanken Nederland wordt uitgereikt.

De landelijke kick-off van 'Campina Dichterbij' is in Thialf, waar Erben Wennemars de dag om 10.00 uur opent. Publiek is van harte welkom hierbij aanwezig te zijn. Verder zijn er door het hele land verschillende plekken waar boeren en medewerkers verzamelen, om vervolgens vanuit daar langs de deuren te gaan.