VOLENDAM - In de zevende competitiewedstrijd van het seizoen heeft FC Volendam eindelijk de eerste zege binnen. Tegen het eveneens in zwaar weer verkerende FC Utrecht, dat bijna het gehele duel met tien man speelde, won de thuisploeg met het kleinst mogelijke verschil: 1-0. Door de zege is FC Volendam hekkensluiter af en doet de rode lantaarn over aan de Utrechters.

Aanvoerder Nick Viergever bewees FC Utrecht al snel een slechte dienst. De verdediger was te laat in een duel met Zeefuik, trapte hem op de kuit en kon na 5 minuten al inrukken. FC Volendam drong aan, kreeg ook een flinke kans via Mühren, maar wist voor de rust niet van de numerieke meerderheid te profiteren.

FC Utrecht werkte hard, maar hield met vijf verdedigers na de rust niet lang stand. Na knap voorbereidend werk van De Haan en Kuol rondde Mühren nu wel af. Seuntjens miste vervolgens twee grote kansen op de gelijkmaker. Hij trof de eerst de paal Barkas en kopte daarna recht op Backhaus af waardoor FC Volendam stand hield.

FC Volendam - FC Utrecht 1-0 (0-0)
57. Robert Mühren 1-0