VOLENDAM - FC Volendam heeft met een 3-1 zege op Excelsior de rode lantaarn van de Eredivisie overgedaan aan Ajax, dat bij PSV onderuit ging. Komende donderdag gaat FC Volendam op bezoek in de Johan Cruijff Arena in een strijd om de laatste plaats.

De open en aantrekkelijke eerste helft stond bol van de kansen. De enige goal werd in eerste instantie geannuleerd, maar de VAR greep in. Driouech stond niet buitenspel toen hij een mooie pass van El Yaakoubi ontving.

Na rust regeerde FC Volendam en men deed het duel dan ook kantelen. Benamar kopte sterk de gelijkmaker binnen uit een assist van Flint en de 2-1 volgde snel. Keeper Van Gassel tikte een inzet van Mühren weg, maar de bal hobbelde via het hoofd van de spits in het doel. Nadat Ould-Chikh en Johnson het aluminiumn hadden geraakt, blunderde de Excelsior-keeper, waarvan De Haan profiteerde: 3-1.