VOLENDAM - FC Volendam heeft zijn eerste punt van het seizoen binnen. Men wist in eigen huis tegen Heracles Almelo een 0-2 achterstand om te buigen naar een 2-2 gelijkspel.

Na een aarzelend begin hadden de gasten uit Almelo in de eerste helft een overwicht. Hoogma, Limbombe en Sankoh waren gevaarlijk en een treffer van de laatste werd wegens buitenspel afgekeurd. FC Volendam stelde daar enkele pogingen, die niet veel om het lijf hadden, tegenover.

Kort na de rust schoot De Keersmaecker de 0-1 in de verre hoek en verdubbelde Hanson de marge met een prachtig schot. Hiermee leek het duel beslist, maar twintig minuten voor tijd tikte Benamar de 1-2 binnen en keerde het geloof terug. Mühren maakte in de slotfase met een kopbal de 2-2. Het duel werd even onderbroken vanwege bekers op het veld en in de enerverende extra tijd raakte Bakboord namens de gasten de lat en stopte Brouwer een schot van Mühren.