NIJMEGEN - FC Volendam heeft een punt overgehouden aan het uitduel tegen NEC waar dat er drie hadden moeten zijn. De gasten kwamen in de slotfase tweemaal op voorsprong, maar net zo vaak kwam NEC, dat langdurig met tien man speelde op gelijke hoogte: 3-3.

FC Volendam-keeper Backhaus stond met een fout aan de basis van de openingstreffer. De doelman leverde de bal zomaar in bij Elayis Tavsan die Koki Ogawa in staat stelde te scoren. Er leek in de eerste helft geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg, totdat de man van de assist, Tavsan, in de 38e minuut met zijn tweede gele kaart van het veld werd gestuurd. Even later kopte Robert Mühren in twee instanties de gelijkmaker tegen de touwen nadat hij eerst de lat raakte.

Het venijn zat 'm vervolgens in de staart want in de 78e minuut greep FC Volendam de voorsprong via een mooie treffer van Milan de Haan. Backhaus leek echter de schlemiel aan de zijde van de gasten te worden.De Duitse doelman beging in de negentigste minuut een onhandige overtreding in zijn eigen strafschopgebied, waarna Magnus Mattson van elf meter kon scoren.

De climax van het duel moest echter nog komen. In de 96e minuut leek Volendam er tóch nog met de overwinning vandoor te gaan toen Calvin Twigt met een prachtige vrije trap in de kruising de 2-3 maakte, maar wéér bleek het tiental van NEC veerkrachtig. Uit een corner bepaalde Ogawa met zijn tweede van de middag de eindstand op 3-3. Scheidsrechter Kamphuis floot vervolgens direct af.