SITTARD - FC Volendam blijft ook na dit speelweekend zonder punten. Op bezoek bij Fortuna Sittard nam men brutaal een voorsprong, maar moest men na de rust het onderspit delven. De Limburgers staan hierdoor na vijf wedstrijden op negen punten en is nog ongeslagen.

FCVolendam verdedigde vooral voor rust, wankelde bij de vele Limburgse corners, had geluk dat Siovas de lat raakte en op de counter sloeg het tegen de rust zelf toe. Garong Kuol krulde de bal fraai binnen.

Fortuna Sittard bleef de aanval zoeken en kreeg ook kansen. Doelman Backhaus voorkwam twee keer de gelijkmaker, maar die viel alsnog. Met een slimme pass wist Halilovic de bal bij Özyakup en de invaller rondde beheerst af. Kort daarna stoomde Cordoda op links door en Noslin kopte diens voorzet hard binnen. Na een fraaie actie zorgde de uitblinkde Halilovic voor het slotakkoord: 3-1.