VOLENDAM - Vitesse heeft het nieuwe eredivisieseizoen geopend met een 1-2 zege op FC Volendam. De thuisploeg opende in de eerste helft sterk, maar kon het na rust met tien man niet bolwerken.

Hamulic kreeg namens Vitesse de eerste kans, maar vergat de bal aan te nemen. FC Volendam, zonder Carel Eiting die zich voor het duel ziek meldde, nam snel het initiatief en Mühren gleed de eerste seizoenstreffer in de touwen, na een prima voorzet van Ould-Chikh. Room voorkwam bij schoten van Mirani en Mühren erger. Die laatste kreeg net voor rust rood, na interventie van de VAR nadat scheidsrechter Higler eerst geel had gegeven, na een gevaarlijke charge.

Boutrah rook vlak na rust twee keer aan de gelijkmaker. Die kwam, uit een prima aanval, op naam van Tielemans. Keeper Backhaus wist Wittek knap tot twee keer toe van scoren af te houden, maar Van Ginkel velde in de slotfase alsnog het vonnis met een eenvoudige intikker.