DEVENTER - FC Volendam is ook na twee speeldagen in de Eredivisie nog zonder punten en hielp door een zeer matige eerste helft zelfs Go Ahead Eagles aan de eerste driepunter van dit seizoen. Het werd in Deventer 4-1 voor de thuisploeg.

Kuipers opende de score in de Adelaarshorst. Hij kreeg de bal voor zijn voeten toen doelman Backhaus een voorzet wegbokste van Adekanye. Toeval speelde ook een rol bij de tweede treffer want een kopbal van Deijl belandde bij Oliver Edvardsen, die wel raad wist met dat buitenkansje. FC Volendam stond erbij en keek ernaar en toen Willumsson er op slag van rust 3-0 van maakte, leek het pleit beslecht. Kort na dat doelpunt kreeg Adekanye echter rood.

FC Volendam wist er na de pauze echter niet voldoende van te profiteren, al werd het nog wel 3-1 via Van Mieghem. Llansana poeierde kort voor tijd de 4-1 tegen de touwen.