VOLENDAM - Wisselende resultaten voor de handballers en handbalsters van HV Volendam afgelopen zaterdag. Waar de heren de thuiswedstrijd tegen BEVO de volle winst behaalden, daar gingen de vrouwen in een doelpuntrijk duel met Kwiek onderuit.

Het was een belangrijke zege voor Kras/Volendam in de thuiswedstrijd tegen BEVO uit Panningen. De thuisploeg van coach Hinskens nam in de eeste helft al een 17-13 voorsprong en mede dankzij de schotkracht van Evert Kooijman, in dit duel goed voor acht treffers, wonnen de Volendammers met 35-29. Door de zege staat Volendam na vijf wedstrijden op een dede plaats in de BeNe League op twe punten achterstand van koloper Lions.

Komende zaterdag gaat men op bezoek bij hekkensluiter HC Izegem.

Heren 2
In de Eredivisie bleef Kras/Volendam steken op een gelijkspel tegen Vrone/Berdos. Het werd 31-31 waardoor Volendam nu zes punten uit vijf duels heeft.

Dames
De dames van Garage Kil/Volendam staan na vier wedstrijden op twee punten en leden in een doelpuntrijk duel een thuisnederlaag tegen Kwiek. Ondanks acht treffers van Shya Metz en zeven goals in één helft van Monica Pol werd het 37-38 voor de gasten. De ploeg van coach Makay gaat komende zaterdag op bezoek bij E&O.