VOLENDAM - Vrijdag 21 oktober was de overdracht van de sociale huurappartementen boven het Kindcentrum naar de woningstichting Vooruitgang.


De 18 huurwoningen zijn turn-key gebouwd voor de Vooruitgang. Bij dit project was de Vooruitgang vanaf het begin en tijdens alle fases nauw betrokken. De gemeente Edam-Volendam en de Vooruitgang hebben hard gewerkt aan het vergroten van het huurwoningenaanbod in Volendam.

Bij het feestelijk moment waren Fred de Boer (directeur van de Vooruitgang), Bernard Eeltink (Coördinator Vastgoed van de Vooruitgang), Marisa Kes (wethouder ruimtelijke ontwikkeling gemeente), Stefan Steur (afdelingshoofd ruimtelijke ontwikkeling gemeente) en Hans Yntema (opstalmanager de Broeckgouw) aanwezig. Wethouder Marisa heeft bij de overdracht de sleutel symbolisch overhandigd aan Fred de Boer.

Wooncomplex De Riepel

Het wooncomplex De Riepel betreft 18 sociale huurappartementen voor jongeren. Het gebouw staat aan de zuidkant van de nieuwbouwwijk de Broeckgouw, langs de Kimsterweg naast basisschool de Blokwhere. Het Kindcentrum wordt in januari 2023 opgeleverd. Op het moment wordt de openbare ruimte rondom het complex woonklaar gemaakt.

Duurzaamheid

De appartementen bevinden zich op de eerste en tweede verdieping. Het gebouw heeft een collectief warmtepompsysteem en is voorzien van zonnepanelen op het dak. Dit maakt het gebouw energieneutraal. De daktuin met groenvoorziening en een open ruimte vormt het centrale hart van de woningen.

Ontwerp

Het gebouw is ontworpen door AGS Architects uit Amsterdam. AGS Architcs is een onafhankelijk adviesbureau dat internationale diensten levert op het gebied van Masterplanning, Stedenbouw, Landschapsarchitectuur en Architectuur.