MONNICKENDAM - Volgens eerdere planning zou dinsdag 27 februari 2018 gestart worden met de gedeeltelijke asbestsanering van de gemeentewerf in Monnickendam. De weersomstandigheden laten het echter niet toe om op dit moment op een verantwoorde en veilige manier te werken. Daarom wordt uitvoering van de werkzaamheden uitgesteld.

Noodzakelijke sanering
Ondanks de mogelijke verplaatsing van de werf halverwege 2019 is de asbestsanering toch noodzakelijk. Dit komt doordat sommige gedeeltes van de daken dusdanig zijn verweerd dat uitstel met meer dan een half jaar onverantwoord is. Wel zijn de totale saneringswerkzaamheden nog eens nauwkeurig tegen het licht gehouden. Dit heeft er toe geleid dat besloten is niet alle asbestdaken te saneren.
Wethouder Bromet: “In eerste instantie wilden wij al het asbest verwijderen maar toen bleek dat de verplaatsing van de gemeentewerf waarschijnlijk sneller gaat dan eerst gedacht, hebben wij besloten nu alleen de hoogstnoodzakelijke asbestsanering uit te voeren. Wij willen geen enkel risico lopen met de gezondheid van onze medewerkers, inwoners en bezoekers maar ook niet met het milieu.”.

Planning
In overleg met de aannemer wordt bekeken wanneer de noodzakelijke sanering alsnog uitgevoerd kan worden. De verwachting is dat dit ergens half maart kan plaatsvinden. Zodra de exacte data bekend zijn, wordt de directe omgeving geïnformeerd.