EDAM - De atletiekbaan in Edam is vernieuwd en goedgekeurd door de Atletiekunie en keuringsinstantie KIWA ISA Sport. Dit betekent dat de baan en de technische onderdelen volledig trainings- en wedstrijdgeschikt zijn. Zo kan jong en oud, op elk niveau weer veilig en zorgeloos deelnemen aan de atletieksport.


Geüpgraded

Na 10 jaar gebruik is de toplaag van de atletiekbaan in de zomer van 2023 gerenoveerd en heeft de gemeente in de winterperiode alle technische onderdelen gereed gemaakt voor de wedstrijden van het nieuwe sportseizoen. Samen met de betrokken partners is het afgelopen jaar hard gewerkt om de faciliteiten toekomstbestendig te krijgen. Zo is de onderbouw hersteld en geëgaliseerd. Is er een asfaltlaag toegevoegd en is er een nieuwe toplaag inclusief belijning aangebracht. Ook zijn de technische onderdelen geüpgraded.

Kleur

De baan is niet alleen technisch geüpgraded, maar heeft ook een andere kleur. De baan was altijd blauw, maar is nu in overleg met de vereniging rood. De mooie rode kleur heeft een positieve uitstraling, die uitnodigt tot sport- en beweegplezier!

Toekomstbestendig

De gemeente Edam-Volendam heeft sport hoog in het vaandel staan. Daarom faciliteert de gemeente voor haar inwoners een toekomstbestendige sportinfrastructuur. Zo ook bij AV Edam. Het resultaat versterkt het fundament waarop de sportvereniging verder kan bouwen aan een toekomstbestendige sportvereniging.