EDAM - Aan de rand van het centrum van Edam ontstaat een nieuwe buurt in de stijl van de historische stad, maar met het comfort van nu: Baandervesting. 17 november troffen wethouder Rijkenberg van de gemeente Edam-Volendam en vertegenwoordigers van BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling, KondorWessels Projecten en bouwpartner HSB, elkaar op de locatie in Edam. Directe aanleiding was het feit dat na bodemonderzoek, opgravingswerkzaamheden en voorbereidingen op het bouwterrein, de start van de bouw in maart 2022 nu is aangekondigd.


Totaalontwerp met brede mix aan woningen

In juni dit jaar werden de 81 woningen in dit kleinschalige nieuwbouwproject online in verkoop gebracht. De verschillende woningtypen waren zeer in trek. Inmiddels zijn alle 41 herenhuizen, twee 2 onder 1 kapwoningen en 38 appartementen van verschillende omvang verkocht. De variatie in de hoogte van de woningen en de diversiteit in kappen, gevels en metselverbanden in Baandervesting leveren een woonomgeving op die een organisch geheel vormt met het oude hart van Edam. De karaktervolle omgeving en unieke sfeer, op de plek waar vroeger de pakhuizen aan de Zuiderzee stonden, wordt nog eens benadrukt door het omringende water en de volwassen bomenrij aan de zuidzijde van Baandervesting.

Blij

Wethouder Wim Rijkenberg is blij met de ontwikkeling. ‘Wij zijn verheugd dat de open wond bij het centrum van Edam nu na ruim 20 jaar op passende wijze gaat worden ingevuld. Het is een welkome bijdrage aan de leniging van de enorme woonbehoefte in onze gemeente’ aldus Rijkenberg.