VOLENDAM - De gemeente Edam-Volendam is vanaf vandaag officieel een JOGG gemeente. Vandaag kreeg wethouder Vincent Tuijp het JOGG-gemeentebord overhandigd van JOGG Mt-lid Caroline Peeck.

JOGG

JOGG streeft naar een ‘leefstijltransitie’ van ongezond naar gezond leven. En een gezonde toekomst begint met een gezonde jeugd. JOGG bouwt aan een lokaal, landelijk en internationaal werknet om samen de leefomgeving van kinderen en jongeren gezond te maken.

Juiste keuzes

Stel je eens voor dat iedereen in 2040 lekker in z'n vel zit. Dat we allemaal gezond eten, genoeg bewegen en goed slapen. Zo'n gezonde toekomst, dat wil toch iedereen? Een gezonde toekomst begint met een gezonde jeugd. Met kinderen en jongeren die opgroeien in een gezonde omgeving.
Maar die omgeving is nu helemaal niet zo gezond. Het is vaak moeilijk om de juiste keuzes te maken. Daar moeten we iets aan doen. Met iedereen die het verschil wil maken werkt JOGG aan een gezonde omgeving.

Tuijp: Gezonde omgeving voor de opgroeiende jeugd
Wethouder Vincent Tuijp: ‘De afgelopen jaren hebben we door middel van Lef ingezet op verhoging van de startleeftijd van alcoholgebruik bij jongeren. We blijven hiermee doorgaan en gaan nu breder inzetten op een gezonde omgeving voor de opgroeiende jeugd. Dit betekent dat we ons ook gaan richten op voeding en dan met name het eten van meer groente. Hierbij maken we gebruik van alles wat er al in de gemeente is en hebben we Dianne de Lange aangesteld als JOGG-regisseur. Zij heeft als taak om initiatieven en activiteiten te organiseren en is hiermee de spin in het web om de gezonde omgeving te creëren.’

Meer informatie
Meer informatie over JOGG