EDAM/VOLENDAM - Wethouder Kees Schilder (verkeer, vervoer en parkeren) heeft vanochtend om 08.00 uur het startsein gegeven voor de campagne 'Edam-Volendam is AAN'. Dit deed hij door het eerste neon-sign aan te zetten met de tekst 'Edam-Volendam is AAN'. Het doel van de neon-signs is om fietsers ook in het donker eraan te herinneren hun fietsverlichting aan te zetten.

Nu het 's ochtends steeds later licht wordt en 's avonds eerder donker, is het belangrijk dat iedereen zijn of haar fietsverlichting aanzet. Hoewel een meerderheid van de fietsers correcte fietsverlichting voert, is er nog altijd een groep die dit niet doet. Het gevolg daarvan is dat ieder jaar nog steeds veel ongelukken gebeuren door de slechte zichtbaarheid van fietsers.

'Ook in onze gemeente besteden wij hier nadrukkelijk aandacht aan. Wij plaatsen de neon-signs goed in het zicht op locaties waar veel fietsers komen. Deze aanpak gaat ongetwijfeld bijdragen aan de veiligheid en zichtbaarheid van de fietsers', aldus de wetouder.

Zet je licht AAN

Ga je op pad met de fiets? Wij geven je drie tips om altijd 'AAN' te zijn in het donker:

  • Check voordat de vertrekt of je fietsverlichting werkt/
  • Neem extra lampjes mee als back-up;
  • Zet je verlichting al aan als het schemert.

Zo zorgen we samen voor meer zichtbaarheid en minder ongelukken in het verkeer.