EDAM - Burgemeester Lieke Sievers van gemeente Edam-Volendam heeft donderdag 6 februari een bedrijfsunit gesloten in Edam voor 3 maanden. In de bedrijfsunit is een inval gedaan door de politie. Daarbij is een hennepstekkerij aangetroffen. In totaal vond de politie er 2553 hennepstekken en een zak met 1141 gram gedroogde henneptoppen. Dit is al de 4e kwekerij die is aantroffen in de gemeente in een paar maanden tijd.


Sluiting panden

Gemeente Edam-Volendam gaat de strijd aan tegen ondermijnende drugscriminaliteit. Naast bedrijfspanden worden ook woningen tijdelijk gesloten als daar harddrugs of wietplantages worden gevonden. Hennepplantages zorgen voor overlast in de buurt. Ook zorgen zij voor brandgevaar, omdat er vaak illegaal elektriciteit wordt afgetapt. De tijdelijke sluiting is niet alleen bedoeld om een einde te maken aan overlast en brandgevaar. De sluiting moet ook de aanloop van drugsgebruikers en criminelen stoppen. Een sluiting wordt dan ook steeds nadrukkelijk naar buiten gebracht.

Informatiebord
Op woningen die gesloten worden komt een informatiebord te hangen. Daarop staat waar mensen meldingen kunnen doen en de reden van sluiting. Melding doen kan bij de politie of geheel anoniem bij Meld Misdaad Anoniem via 0800 - 7000.