VOLENDAM - De gemeente heeft ‪vrijdagavond‬ een feest gestopt op een boot (de ‘Heen en Weer’) in de haven van Volendam. Er kwamen bij de gemeente berichten binnen dat er een feest gaande was waarbij de coronaregels volstrekt genegeerd werden. BOA’s zijn ter plaatse gegaan. Zij hebben overtredingen geconstateerd en het bevel gegeven het feestje onmiddellijk te beëindigen.


Boete

De exploitant van de boot heeft een boete van 4350 ontvangen en mag zich bovendien vanaf heden onderwerp van een strafblad noemen. De gemeente zal zich daarnaast nog beraden over welke maatregelen zij daarnaast treft, zoals een last onder dwangsom.

Het is topsport
Burgemeester Lieke Sievers is duidelijk, ‘Het voorkomen van coronabesmettingen vraagt inzet van iedereen. Het belangrijkste blijft voor iedereen je houden aan de allang bekende maatregelen. Gebruik je gezond verstand en help elkaar het goede te doen. Dat vraagt veel van ons allemaal, niemand uitgezonderd. Handhaving is de stok achter de deur, voor excessen, voor als het niet goed gaat. Het is topsport om hier gezond, zowel fysiek als psychisch, en zonder verdere financiële en economische schade doorheen te komen. Wat we erg graag willen is dat we als gemeenschap deze ‘wedstrijd’, voor- en met elkaar, gaan winnen.’

Steun aan ondernemers
Vele ondernemers in onze gemeente spannen zich op voorbeeldige wijze in om coronabesmettingen te voorkomen. Dat verdient niet alleen complimenten, maar ook steun. Partijen die hun inzet ondergraven door, willens en wetens, ‘corona-riskante’ feestjes te houden, kunnen erop rekenen dat de gemeente handhaaft in samenwerking met de politie.