EDAM-VOLENDAM - Zeer binnenkort worden vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen in het leegstaande pand van de Meermin in Edam. Om het voor de nieuwe bewoners mogelijk te maken om hier te kunnen wonen zijn er veel mensen nodig die willen helpen.


Hulp bieden?

Aanstaande zaterdag en zondag gaan we met hopelijk heel veel mensen de boel leefbaar maken.

  • Zaterdag vanaf 08.00 uur hebben we hulp nodig om meubels in elkaar te zetten. Indien mogelijk zelf gereedschap mee nemen.
  • Zondag vanaf 09.00 uur hebben we hulp nodig voor het schoonmaken en inrichten van de kamers.

Kun je niet helpen, maar wil je toch je steentje bijdragen? Dan kun je een emmer gevuld met schoonmaakspullen schenken zodat we op iedere kamer iets hebben om mee te beginnen. Ze komen hier namelijk met niets. Dit kun je zaterdag en zondag gewoon langs brengen.

Zijn er spullen nodig?

Hebben ze nog andere spullen nodig? Nee, op dit moment niet. Maar maandag weten we meer. De gemeente zorgt dat er op elke kamer twee stapelbedden, een tafel en stoelen komen van Ikea en van onze lokale ondernemers. .
Aaf Beers zorgt voor verzorgingspakketten. Noppes zorgt voor borden, kopjes en dat soort dingen.

Maandag horen we hoeveel mensen er komen en in welke leeftijd. Hoogstwaarschijnlijk komt er dan een nieuwe oproep. Voor nu is dit het allerhardst nodig en wij hopen daarom op een grote opkomst.

Meld je aan

Heel graag jezelf vooraf aanmelden, zodat we weten hoeveel mensen er kunnen helpen. Meld je aan via Jera Van Gelder via jeravangelder@cbwedamvolendam.nl.