VOLENDAM - Gisteren zijn de huur en de aannemersovereenkomst voor het Gymsportcentrum in Volendam ondertekend.

Namens de gemeente waren de wethouders Albert Koning en Vincent Tuijp aanwezig om een handtekening te zetten. De aannemersovereenkomst is ondertekend door vertegenwoordigers van aannemer Mercuur Bouw.

Toekomstige huurders
Van de toekomstige huurders waren het Club en Buurthuiswerk (CBW) en Turnvereniging Mauritius aanwezig om hun handtekening te zetten. Afgelopen vrijdag is er al een huurovereenkomst ondertekend met Budocentrum Fun en Fit.

Opening oktober 2021
De gemeente Edam-Volendam en Mercuur Bouw uit Purmerend hebben op 20 maart 2019 een bouwteamovereenkomst gesloten. Dit voor de ontwikkeling van een vervangende accommodatie voor de turnverenigingen (St. Mauritius en de Beukers) als gevolg van de wens van de turnsport naar betere trainingsfaciliteiten. Het CBW krijgt twee dans- en yogazalen. Budocentrum Fun en Fit krijgt een dojo met tribune en daarmee een vast onderkomen in het nieuwe Gymsportcentrum.

Met de ondertekening van de overeenkomsten worden de komende maanden de bouwvoorbereidingen in gang gezet. Eind oktober wordt daadwerkelijk met de bouw gestart. Het is de bedoeling dat de moderne sporthal in de Broeckgouw een jaar later (oktober 2021) zijn deuren officieel opent.