EDAM-VOLENDAM - 'Ouderwets gezellig' en 'de beste kermis in 10 jaar', dat is wat we van alle kanten horen als het gaat over de sfeer op de kermissen in Edam en Volendam.


Edam en Volendam

We kunnen spreken van twee geweldige kermisweekenden in de gemeente. De kermis in Edam is voorbeeldig en in een rustige sfeer verlopen. Er waren blije mensen en er was veel gezelligheid. De tent in de Hoogstraat bleek een succes, al was het voor een jaar. Het was er vier dagen lang feest. Ook de kermis in Volendam is prima verlopen. Het was één groot warm zonovergoten feest. De gekozen opzet van de kermis, die tot stand is gekomen nadat veel bewoners vorig jaar aangaven het kermisgevoel te missen, blijkt een succes te zijn. De hele dijk stond vol met feestende blije mensen en ook de verbinding met de feesttent op het Slobbeland en de draaikermis was als vanouds. Daardoor was het één gezellig geheel. Ook de kermisexploitanten hebben dat zo ervaren en spreken van twee geweldige kermisweekenden.

'Twee goede kermissen'

De politie omschrijft het als ‘twee goede kermissen’ in de gemeente. Er zijn geen aanhoudingen gedaan. Op zondag en maandag waren er helaas in Volendam twee ongelukken bij attracties. Beiden slachtoffers maken het naar omstandigheden goed.

Veilig gevoel

Veel kermisbezoekers voelden zich veilig op straat. Daar is door de gemeente en horeca veel op ingezet. Er was extra cameratoezicht, overal zichtbare beveiliging en alle partijen stonden continu met elkaar in contact. Maar ook de snelle en zichtbare aanwezigheid van hulpverlening en elke ochtend een schoon kermisterrein heeft daar aan bijgedragen.

Dank!

Grote dank gaat namens het college van burgemeester & wethouders uit naar alle partijen die bij de kermissen betrokken zijn geweest. Dankzij de geweldige samenwerking met de politie, horeca, EHBO, de kermis- en tentexploitanten, de beveiligers, straatcoaches, LINK-jongerenwerk, Reddingsstation Warder, het team veiligheid van de gemeente (waaronder stagiaires van de Veiligheidsacademie), de Boa’s, de medewerkers van Openbare werken van de gemeente, de verkeersregelaars en, last but not least, de goede zin van onze inwoners zijn de kermissen in Edam en Volendam een geweldig succes geworden.

Evaluatie

Binnenkort wordt met alle partijen de kermis geëvalueerd. Ook de inwoners kunnen aan ons laten weten hoe zij de kermissen in de gemeente hebben ervaren. Meer informatie daarover volgt.