WATERLAND - De Boekenweek die zou plaatsvinden van 6 t/m 14 maart is uitgesteld naar de zomer van 2021 omdat de bibliotheken en Boekwinkels nu nog dicht zijn. Met het thema van de Boekenweek ‘Tweestrijd’ komt de Bibliotheek al wel met een aanbod.

Gratis magazine met leesinspiratie
De Bibliotheek is momenteel alleen open voor het ophalen van reserveringen en Verrassingstassen. Bezoekers van de Afhaalbieb die hun reserveringen komen ophalen krijgen het magazine Voorwoord van de Boekenweek mee naar huis. Meer info over de Afhaalbieb in de vestigingen Beemster, Edam, Landsmeer, Purmerend en Volendam staat op www.bibliotheekwaterland.nl

Schrijversontmoeting over dubbelspion
George Blake is één van de bekendste dubbelspionnen uit de Koude oorlog. Simon Kuper schreef een boek over het leven van Blake. Op donderdag 11 maart om 20.00 uur is er een online schrijversontmoeting met Simon Kuper. Gratis aanmelden via www.bibliotheekwaterland.nl/agenda.

Proeven van het schrijverschap in het Schrijfcafé
Elke derde zaterdag van de maand is er inspirerende sessie in het Schrijfcafé van de zusjes Kelder in de Bibliotheek Purmerend. Vanwege de coronamaatregelen is een online alternatief. Zeker niet minder inspirerend dan de fysieke bijeenkomsten in de Bibliotheek vanwege het onverminderd enthousiasme van de auteurs Renee en Eva Kelder. Het werkt als volgt. Twee keer krijgen de deelnemers een schrijfles per mail en boordevol inspirerende quotes, filmpjes, schrijftheorie en een originele schrijfopdracht. Deze schrijfopdracht zorgt ervoor dat de theorie uit de les meteen in de praktijk gebracht kan worden. Het thema van het schrijfcafé van maart is Tweestrijd.

Schrijfcafé met Boekenweekthema is op zaterdag 20 maart van 10.30 – 12.30 uur online. Kosten zijn € 2.50 per sessie inclusief uitgebreide feedback. Inschrijven kan via www.bibliotheekwaterland.nl/agenda

Boekeninspiratie rond het thema op www.bibliotheekwaterland.nl/boekenweek