VOLENDAM - Burgemeester Lieke Sievers heeft de eer om een Koninklijke onderscheiding, te weten Lid in de Orde van Oranje Nassau, te mogen uitreiken aan dhr. J.P.M. (Jacob) Tol. Dhr. Tol krijgt de onderscheiding uitgereikt tijdens de jaarlijkse kerstbijeenkomst van de Vereniging Vrijetijdsbesteding Gehandicapten Volendam (VVGV). Het moment van uitreiking is zondag 16 december a.s. om 14.30 uur in de AMVO, Julianaweg 106 in Volendam.

De VVGV bestaat al 50 jaar en welhaast vanaf het begin is de heer Tol een zeer actief betrokken vrijwilliger. Eerst was dat als dansleraar, waarbij hij de leden les gaf in de dansen Foxtrot, Engelse wals en Chachacha. Sinds 1975 is dhr. Tol bestuurslid van de VVGV met de functie van penningmeester. Daarnaast is hij contactpersoon voor diverse instanties en de gemeente en is hij betrokken bij het organiseren van verenigingsactiviteiten zoals boswandelingen, kerstmaaltijden, het Sinterklaasfeest en overige uitjes.

Behalve zijn vele vrijwilligersactiviteiten voor de VVGV is de heer Tol ook zo’n 40 jaar actief geweest als scheidsrechter in het amateurvoetbal en is hij sinds zijn jeugdjaren actief als misdienaar/acoliet en lector bij misvieringen vanuit de St. Vincentiuskerk in verzorgingshuis St. Nicolaashof in Volendam.