EDAM-VOLENDAM - Groen achter de oren of groene vingers? Voor leerlingen van het Don Bosco College geldt nu zeker het laatste, want zij staken de handen uit de mouwen voor een groener schoolplein. Tijdens deze plantdag verrijkten ze de omgeving met vlinderstruiken, gemengde hagen en vele andere plantensoorten.

Samenwerking tussen school en gemeente

Eerder dit jaar presenteerden de leerlingen hun plannen voor een kleurrijker schoolplein. De gemeente ging daarmee direct aan de slag door negentien bomen te planten en door alvast tegels te wippen. De leerlingen voltooiden nu het project.

Biodiversiteit, waterafvoer en verkoeling

Het belangrijkste doel van de leerlingen was het verhogen van de biodiversiteit. Daarnaast beperken we overlast van stortbuien door meer ruimte te maken voor water. En de bomen zorgen straks voor verkoeling tijdens de hete zomerdagen.

Aan zulke wensen en plannen werken we natuurlijk graag mee. Als gemeente gaan wij natuurlijk niet over de behaalde cijfers, maar wat ons betreft krijgen de leerlingen een hele dikke voldoende. Bedankt voor de inspiratie!

Zelf aan de slag

Wilt u uw omgeving ook vergroenen? Kijk dan op onze pagina 'Vergroen uw tuin of terrein'