EDAM/VOLENDAM - Sinds 2018 is LEF een belangrijk onderdeel in onze gemeente voor het terugdringen van het alcohol- en drugsgebruik onder jongeren. Om dit te bewerkstelligen bieden diverse partijen al ruim twee jaar gratis alternatieve activiteiten aan voor jongeren van 12 t/m 17 jaar. Deze activiteiten vinden plaats op vrijdag- en zaterdagavond onder de noemer ‘Weekend Fun Nights’. De afgelopen maanden hebben wij gemerkt dat de vraag naar deze activiteiten steeds groter wordt. Daarom starten wij nu ook met het aanbieden van activiteiten voor jongeren tussen 10 en 12 jaar. Hiervoor is Weekend Fun Nights Junior in het leven geroepen.


Nieuwe- en de vertrouwde activiteiten

Vanaf 1 oktober 2022 bieden wij, in samenwerking met onze partners, evenementen aan voor jongeren van 10 t/m 17 jaar. Deze activiteiten zullen gesplitst worden in een junior variant en een normale variant. Je kunt de junior variant herkennen aan het nieuwe logo!

Doelstelling

Met dit nieuwe initiatief willen wij jongeren vanaf 10 jaar bewust maken van alternatieve activiteiten in het weekend. Het doel is om, op de langere termijn, de startleeftijd van alcoholgebruik van jongeren te verhogen.

Houd de website van LEF en de socials van Weekend Fun Nights in de gaten voor het activiteitenoverzicht.