VOLENDAM - Het lijkt nog heel ver weg, maar voor je het weet is het weer zover: kermis 2020!

Vorig jaar is het Europlein vernieuwd. Daarom verandert voor het eerst in jaren de indeling van het kermisterrein. Het indelen in de vernieuwde omgeving was een flinke puzzel. Toch zijn we er in geslaagd om weer een prachtige kermis neer te zetten. We zijn er trots op ook dit jaar weer een paar primeurs te kunnen verwelkomen.

Verandering looproute
Om te beginnen is de looproute tussen de attracties veranderd. De botsauto’s worden zo geplaatst dat er in een lus over het AMVO terrein kan worden gelopen. Zo word je aan beide kanten omgeven door attracties. De grootste verandering vind je op de Julianaweg. Daar komen voor het eerst ook geweldige attracties.

Julianaweg
De AIRBORNE komt op de Julianaweg aan het begin van de kermis. Dit gevaarte is 65 meter hoog. En dit is ook meteen de hoogste mobiele ‘propeller’ ter wereld. Deze attractie is een uitdaging voor echte ‘daredevils’. Naast de AIRBORNE staat dit jaar weer eens een SIMULATOR. Dit is een 6D uitvoering. Dichterbij een echte ‘real-life’ ervaring kom je niet.

AMVO terrein
Een tweede primeur voor Volendam is de REACTOR. Een spectaculaire rit met prachtige rook, licht en zelfs vuureffecten. Deze krijgt een plek op het AMVO terrein. Voor onze kleinste kermis bezoekers vind je daar de prachtige REIS DOOR TOVERLAND. Het LUNAPARK verhuist dit jaar van de Zeestraat naar het AMVO terrein.

Zeestraat
Voor het eerst in Volendam: WIPE OUT! Hier is het de kunst dat je niet door de lange zwaaiarm wordt weggemaaid. De attractie is gelukkig opgebouwd met veel luchtkussens en zachte materialen. Wij denken dat je hier heel veel lol gaat hebben.

Europaplein
Op het Europaplein komt een Glazen Doolhof van twee verdiepingen. Ook vind je daar de prachtige POWER POLYP en de MIAMI TRIP. Het REUZENRAD met zijn spectaculaire verlichting staat daar ook.

Conijnstraat
In de Conijnstraat staat traditiegetrouw het FUNHOUSE, de BREAK DANCE POWER DANCER . En voor de kleintjes staat daar de FANTASY FLIGHT.

Prikkelarme kermis
Wij krijgen veel positieve reacties op de prikkelarme kermis. Daarom is er dit keer ook weer een prikkelarme kermis op zaterdag en zondag van 12.00 tot 14.00 uur. Let op, dit geldt alleen voor de kermis in Volendam.

Edam
In Edam is het deze keer ook weer helemaal top. Er is zelfs een echte primeur voor Edam. Je kunt genieten van de JUMBO. Dit is een mooie attractie van vliegende olifanten die je zelf omhoog en omlaag stuurt. De JUMBO komt op het parkeerterrein in de Baanstraat. Verder is de kermis als vanouds.