VOLENDAM - Voordat de Zeestraat en het Europaplein opnieuw worden ingericht, moet het riool onder de Zeestraat vervangen worden. De gemeente heeft Sturm bv uit Zaandam opdracht gegeven dit te doen.

Wat gaan we doen?
In de nacht van 21 op 22 januari (zondag op maandag) heeft Sturm de rotonde Julianaweg/Zeestraat tijdelijk omgebouwd tot een kruispunt. De rotonde wordt hersteld zodra de riolering onder de rotonde is vervangen. Daarna wordt gefaseerd in de Zeestraat gewerkt, waarbij nooit meer dan 40 meter tegelijk opgebroken is. Het hele project (riool) duurt ongeveer 2,5 – 3 maanden.

Communicatie
Op deze pagina is informatie te vinden over dit project. Sturm geeft ook nieuwsbrieven en bewonersbrieven uit, houdt een wekelijks spreekuur in hun keet en er is een aanspreekpunt op het werk, te herkennen aan het opvallende hesje met het opschrift ‘B.A.S.’ (BuurtAanSpreekpunt).

Verkeer en bereikbaarheid
Tijdens de werkzaamheden aan het riool worden wegen of weggedeelten afgesloten en omleidingen ingesteld. Dit wordt met duidelijke borden aangegeven en verandert steeds, afhankelijk van de locatie van de werkzaamheden.

Bij het begin van de werkzaamheden wordt de rotonde omgebouwd tot een kruispunt. De Zeestraat wordt gedeeltelijk een eenrichtingsweg, vanaf het Europaplein naar de Julianaweg. De Zeestraat blijft bereikbaar via de Bokkingstraat. Naarmate de werkzaamheden vorderen worden de verkeersmaatregelen aangepast.

Sturm draagt er zorg voor dat de winkels in het centrum (via Edammerweg en Zuideinde) en winkelcentrum Havenhof (via de Bokkingstraat) telkens goed bereikbaar zijn.

Werktijden
De werktijden van Sturm zijn van 07:00 tot 17:00 en alleen als het nodig is werken zij in de avond door.

Europaplein
Het keten- en opslagterrein is op het Europaplein. Het plein is daarom vanaf 22 januari afgezet. Tijdens de werkzaamheden aan de riolering, maar ook daarna met de herinrichtingswerkzaamheden, kan slechts beperkt geparkeerd worden op het Europaplein.