VOLENDAM - De cliënten van Odion die aan de VD84 werken, onthulden op 7 juli het bouwdoek op het toegangshek en sloegen de eerste, een zelfgemaakte paal. Hierna werd bij de buren, Smit Bokkum, een toast uitgebracht op een voorspoedige bouw.


Samen met de Vereniging Behoud de Volendammer Botters, Stichting Odion en Culicafé De Botterwerf lanceert de gemeente Edam-Volendam een vernieuwend concept:

Cultuurhistorie in combinatie met een sociaal doel

De Bottervereniging gaat het werfgedeelte huren. Stichting Odion gaat in het gebouw dagbesteding verzorgen en met de mannen, die het bouwbord onthuld hebben, aan de VD84 werken. Culicafé de Botterwerf biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een werkervaringsplek.

Het wordt een prachtige locatie waar, in de toekomst, de bezoeker niet merkt dat er meerdere organisaties huurder zijn. Een gebouw dat op allerlei gebieden bijdraagt aan de kwaliteit van het leven: zingeving, inclusie, economische zelfstandigheid, cultuur, erfgoedbehoud en educatie!

Als de bouw voorspoedig verloopt, levert men de Botterwerf in mei 2022 op. Meer informatie, foto's en video's vindt u op de Projectenpagina