EDAM - Burgemeester Lieke Sievers heeft zondag 24 maart de gemeentelijke legpenning in brons uitgereikt aan mevrouw Greta Blakborn. De uitreiking vond plaats in De Beurs in Edam. Dit was tijdens een bijeenkomst van oud leden en trainers van Gymnastiekvereniging de Beukers, die sinds begin dit jaar is opgegaan in Turnvereniging St. Mauritius.

Toekenning

De legpenning is toegekend aan mevrouw Blakborn als waardering van het gemeentebestuur voor haar decennia lange inzet voor de lokale gemeenschap.

  • Mevrouw Blakborn is sinds begin jaren ‘80 tot ongeveer 2003 betrokken geweest bij de Vrouwenwerkgroep Volendam, later Edam-Volendam.

  • Vanaf de gemeenteraadsverkiezing in 1990 is zij namens GroenLinks actief geweest in de gemeentelijke politiek. Eerst als lid van meerdere commissies tot 2002 en daarna als lid van de gemeenteraad tot 2013.

  • Verder is mevrouw Blakborn vanaf 2005 trainster en vanaf 2010 bestuurslid en voorzitter geweest van Gymnastiekvereniging De Beukers Edam. Dit heeft zij gedaan tot de vereniging eind 2023 stilletjes is opgehouden te bestaan.