LANDSMEER - In de Gemeenten Edam-Volendam, Landsmeer en Waterland wordt het bestaande haltemeubilair (ook wel bushokjes) vervangen. Aan het einde van deze maand staan er maar liefst 67 nieuwe bushokjes in deze drie gemeenten. Het eerste bushokje is feestelijk in gebruik genomen in Landsmeer.


De stijl en kwaliteit van de bushokjes verschilde eerder nogal per gemeente. Met uitzondering van de haltes waar een R-net bus stopt. De Vervoerregio startte mede hierom met twee nieuwe aanbestedingen om voor eenheid en comfort te zorgen in de bushokjes en dus het straatbeeld.

Symbolische opening
Om stil te staan bij de plaatsing van het nieuwe materiaal kwamen alle betrokken partijen op donderdag 2 juli bij elkaar. Dit gebeurde bij het nieuwe bushokje op de Raadhuisstraat in Landsmeer. Onder toeziend oog van de wethouders van de drie gemeenten, OFN en Exterion Media, opende portefeuillehouder Gerard Slegers van de Vervoerregio symbolisch de nieuwe bushokjes voor gebruik.

Aanbesteding
Binnen deze aanbesteding speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Vrijwel alle materialen zijn herbruikbaar als de haltes aan het eind van hun levensduur zijn. Daarmee is er sprake van een vrijwel 100% circulaire aanbesteding. Outdoor Furniture Nederland (OFN) won de aanbesteding van het haltemeubilair en draagt zorg voor het plaatsen van de 67 nieuwe bushokjes. De aanbesteding voor het reclamerecht en de zorg van het beheer en onderhoud is gegund aan Exterion Media.