VOLENDAM - De gemeente wil het Europaplein en de Zeestraat herinrichten. Voordat de herinrichting echt van start kan gaan, moet eerst het riool onder de Zeestraat worden vervangen. De gemeente heeft aannemingsbedrijf Sturm bv uit Zaandam, opdracht gegeven om dit te doen. Zie 'lees meer' voor de actuele stand van zaken.

Inloopavond

Op 17 januari is er een inloopavond in de AMVO geweest. Ongeveer 50 tot 60 geïnteresseerden hebben zich aan de hand van verschillende onderwerpen door medewerkers van ons en mensen van de gemeente laten informeren. De reacties waren positief. De onderwerpen waren: uitleg van het project, de verkeersmaatregelen, de gevolgen voor de omgeving en de communicatie met de omgeving. Wilt u de uitleg over deze onderwerpen nog eens teruglezen? Bezoek dan de pagina www.edam-volendam.nl/zeestraat.


Uitvoering begonnen!

Mogelijk heeft u het gemerkt: de uitvoering is in de nacht van zondag op maandag begonnen. Om veilig verder te kunnen werken aan de riolering onder de rotonde en om het verkeer zo ongestoord mogelijk doorgang te geven, is de rotonde tijdelijk omgebouwd tot kruispunt. De Zeestraat is gedeeltelijk éénrichtingsstraat geworden, van het Europaplein naar de Julianaweg. Verkeer wordt via de Bokkingstraat naar de Zeestraat geleid en kan richting Julianaweg de straat weer uit. Momenteel zijn we net naast het kruispunt bezig met het maken van een bouwput om de riolering te bereiken.


Wie is Sturm?

Sturm is een middelgroot, ervaren aannemingsbedrijf uit Zaandam, gespecialiseerd in riolering en straatwerk in stedelijk gebied. Dit project is dus een kolfje naar onze hand.


Planning en verkeersmaatregelen

Na ongeveer drie weken wordt de rotonde weer hersteld, maar de afslag naar de Zeestraat blijft afgesloten. We werken dan nog ruim twee maanden door op de zuidelijke helft van de Zeestraat in vakken van maximaal 40 meter. Telkens worden de verkeersmaatregelen aangepast op de situatie die dan ontstaat. Gedurende het hele project is de zaterdagmarkt verplaatst naar de Populierenlaan. Wilt u de tekeningen van de verkeersmaatregelen zien? Bezoek dan de pagina www.edam-volendam.nl/zeestraat.


Communicatie

Om u goed te informeren gebruiken wij meerdere kanalen. Op de website van de gemeente is een speciale pagina ingericht waarop u informatie over het project en de gevolgen hiervan aantreft: www.edam-volendam.nl/zeestraat. Daarnaast geeft de aannemer nieuwsbrieven en bewonersbrieven uit en is er een aanspreekpunt op het werk. U kunt zich aanmelden voor onze tweewekelijkse digitale nieuwsbrief door een mailtje te sturen naar: projectzeestraat@gmail.com