EDAM - Burgemeester Lieke Sievers heeft op 8 november aan vier brandweermannen van de Post Edam een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. Het gaat om de onderscheiding: Lid in de Orde van Oranje Nassau. De vier 'gelukkige' brandweermannen zijn:

Jaap de Boer

Jaap is 42 jaar vrijwilliger: van 1 juni 1977 tot nu. Functies:

Manschap, bevelvoerder, chauffeur/pompbediende/voertuigbediener, Officier van Dienst, Postcoördinator Post Edam, coördinator Bedrijf Opvang Team en voormalig voorzitter van Vereniging Brandweer Waterland (organisatie wedstrijden Muus Tromp Bokaal en Waterlanddag).

Daarbuiten is hij vrijwilliger bij de Sinterklaasintocht Edam en het Fort Edam en geeft hij instructielessen op scholen.

Ruud Buren

Ruud is 29 jaar vrijwilliger: van 1 augustus 1990 tot nu. Functies:

Manschap, bevelvoerder, Officier van Dienst, leerplekbegeleider en voormalig penningmeester personeelsvereniging De Waakvlam.

René Butter

Rene is 24 jaar vrijwilliger: van 27 november 1995 tot nu. Functies:

Manschap, chauffeur/pompbediende tankautospuit, chauffeur/voertuigbediener hulpverleningswagen

Frans Spoorenberg

Frans is 33 jaar vrijwilliger: van 20 oktober 1986 tot nu. Functies:

Manschap, bevelvoerder, chauffeur/pompbediende tankautospuit, chauffeur/voertuigbediener hulpverleningswagen, instructeur (ook regionaal), plaatsvervangend postcoördinator Post Edam, lid klankbordgroep vrijwilligers VrZW, voormalig penningmeester van de personeelsvereniging De Waakvlam en daarbinnen lid van de evenementencommissie.

Zij nemen afscheid
Ruud Buren, René Butter en Frans Spoorenberg nemen in december 2019 afscheid van de brandweer.