OOSTHUIZEN - Op vrijdag 5 april omstreeks 22.30 uur heeft de uitreiking plaats gevonden van twee gemeentelijke legpenningen in brons aan mevrouw Margreet van Rijswijk-Vink en de heer Jan Slager. De uitreiking vond plaats in MFA de Groote Molen in Oosthuizen, na afloop van de toneelvoorstelling.

Mevrouw Margreet van Rijswijk-Vink krijgt de gemeentelijke legpenning vanwege haar vrijwilligersactiviteiten ten behoeve van Toneelgroep Burgernut. In 1975 is zij bestuurslid geworden en sinds 1979 is zij secretaris.Naast haar rol van secretaris, verzet zij ook achter de schermen veel werkzaamheden ter ondersteuning van de voorstellingen, zoals het schminken, souffleren, kindertoneel, maar ook het communiceren over de voorstellingen en het samen met de regisseur verdelen van de rollen.

De heer Jan Slager is in 1974 bestuurslid geworden van Toneelgroep Burgernut en sinds 1976 is hij penningmeester.Verder is de heer Slager ook verantwoordelijk is voor decorbouw en verlichting voor de voorstellingen, en lokale verenigingen en organisaties nooit vergeefs een beroep doen op zijn kennis en ondersteuning om hun uitvoeringen in de MFA de Groote Molen te faciliteren.