EDAM-VOLENDAM - Wethouder Hans Schutt roept alle ondernemers in de gemeente op elkaar te helpen in deze crisis. Al eerder riep de wethouder de ondernemers op om coulance voor elkaar te hebben als het gaat om betalingen en goederen/diensten.


Domino-effect

Schutt: ‘Het zijn zware tijden voor veel ondernemers in deze gemeente. We moeten elkaar zoveel als het kan proberen overeind te houden. We zitten collectief met elkaar in een crisis. Hierdoor kunnen gezonde bedrijven in de problemen komen. Als we niet coulant naar elkaar toe zijn, kan dat ook leiden tot een domino-effect en dan zijn er alleen maar verliezers. Dat moeten we met elkaar proberen te voorkomen’.

Bemiddelende rol
Schutt beseft zich ook dat gesprekken moeizaam kunnen verlopen. ‘Ik kan me voorstellen dat zo een gesprek, waarin ondernemers onderling afspraken moeten maken, stroef kan verlopen. Ik wil hier dan ook graag een bemiddelende rol spelen als dat nodig is. Met elkaar komen we er dan vast uit. Neem maar contact met me op’.

Regelingen
Overigens benadrukt Schutt dat het niet om een financiële ondersteuning gaat die hij dan kan bieden. Daar zijn de regelingen voor die inmiddels lokaal door de gemeente en landelijk door de rijksoverheid opengesteld zijn. Deze lokale en landelijke regelingen zijn hier te vinden.