VOLENDAM - Marit Huiberts, de krachtige dame tussen de palen van GarageKil/Volendam team heeft besloten om na een seizoen de overstap te maken naar Ringkøbing Håndbold A/S in Denemarken. Na Debbie Bont is zij de tweede dame die vanuit HV KRAS/Volendam de overstap naar het buitenland maakt.


'Helaas was haar tijd bij ons van korte duur maar zeker niet zonder veel plezier te hebben beleefd met de meiden, veel te hebben geleerd van Mark Ortega en niet te vergeten de vele keeperstrainingen die zij van Gerrie Eijlers heeft gekregen', zo laat de club weten. ‘Om Gerrie kwam ik naar Volendam. Volendam staat bekend om de vele goede keepers die zij hebben gehad. Ik ben ook daarom heel erg blij dat ik enorm veel van hem heb geleerd het afgelopen jaar. Ondanks dat we niet in de zaal konden trainen ben ik wel doorgegaan met mijn keeperstrainingen en ben daardoor ook beter geworden’, vertelt Huiberts.

Huiberts vertrekt half juli naar Denemarken waar zij voor het eerst op zichzelf zal gaan wonen. ‘Ja eng, maar ook weer heel erg leuk. Je moet toch een keer het huis uit,’ antwoordt zij lachend.

Ringkøbing Håndbold A/S speelt in de hoogste divisie in Denemarken. Een team vol jonge speelsters waarmee zij hoopt door te groeien, van elkaar te leren en samen nog beter te worden. Haar doel is om door te stromen naar een van de hoger geplaatste teams in de divisie en dan over te stappen naar de Champions League. Als 19-jarige is zij nog jong genoeg om door te stromen, waarbij keepers vaak op latere leeftijd pieken dus heeft zij een prachtige weg te gaan.

‘Spelen voor Jong-Oranje smaakte naar meer en daarom heb ik voor mijzelf besloten om voor handbal te gaan. Ik ging naar VOC en vervolgens naar Volendam en wil blijven groeien tot het hoogst mogelijke voor mij. Als ik het niet probeer dan weet ik het nooit! Nu alleen nog even Deens leren maar dat komt wel zodra ik daar ben.’