VOLENDAM - Na een weekend rust vanwege de gespeelde Final4 van de BENE-League begint de nacompetitie om het landskampioenschap weer. OCI-Lions is aankomende zaterdag in sporthal Opperdam de tegenstander van HV KRAS/Volendam. Dit seizoen wist het team van trainer Peter Portengen nog geen goede resultaten te boeken tegen de Limburgers. In de eerste wedstrijd van het seizoen werd met 32-37 verloren, terwijl het later bij de return in eigen huis 26-30 werd. Lions is de enige tegenstander van wie de Volendammers beide keren ruim verloren.

Marnix Roos kan niet één wedstrijd herinneren waarin zijn ploeg het makkelijk heeft gehad tegen Lions. “Het wordt zoals altijd een lastige pot. We hebben de afgelopen twee jaar niet vaak van ze gewonnen en de wedstrijden waarin dit wel gebeurde kostte het ons veel moeite.” Lions staat met één punt meer op een tweede plek in de kampioenspoule. Bij een overwinning op de Limburgers is de achterstand, die de Volendammers mee kregen na de mindere eindklassering in de BENE-League, helemaal weggepoetst. “De wedstrijd tegen Lions is enorm belangrijk", erkent ook Roos. "Om de finales te bereiken zul je thuis alles moeten winnen en bij de uitwedstrijden wat extra punten moeten pakken."

Ook de aanstaande bekerfinale, waarin KRAS/Volendam op 28 april opnieuw de Limburgers treft, speelt zaterdag een rol. Roos: "Bij een overwinning op Lions tanken we zaterdag ook vertrouwen voor die finale. Als we verliezen dan wordt Lions toch een soort ‘angstgegner’ voor ons.”

Lions boekte afgelopen dinsdag in het bekertoernooi nog een klinkende overwinning op Green Park Aalsmeer (33-27) en dit was mede door een offensieve dekking. Volgens Roos is dit een van de sterkste wapens van de ploeg uit Sittard. “De dekking van Lions is heel offensief en doordat je dan gaat twijfelen maak je snel fouten. We moeten in aanloop naar zaterdag veel beelden analyseren waarbij de dekking van Lions niet soepel loopt en daarvan leren.”

De wedstrijd wordt aankomende zaterdag om 19 uur gespeeld in sporthal Opperdam.