VENLO - De handbalsters van Volendam bleken woensdagavond niet opgewassen tegen koploper Venlo. De ploeg van trainer Zsigmond Makay ging in Noord-Limburg met 46-31 onderuit.

Pakweg twintig minuten konden de gasten meekomen met Venlo. Dankzjij treffers van Sharon Plat en Bibi Bakker nam Volendam zelfs nog even een voorsprong (13-14), maar nog voor de rust gaf Venlo wat extra gas met een 20-15 ruststand tot gevolg.

In de tweede helft liep de thuisploeg gestaag verder uit met name dankzij de schotkracht van Lisanne Kruijswijk, in dit duel goed voor tien treffers. Het duel eindigde dan ook met een verschil van vijftien treffers waardoor Venlo aan kop gaat en Volendam in de Eredivisie alleen V&L en E&O onder zich houdt.

De dames van Volendam komen op 9 decmeber pas weer in actie als men op bezoek gaat bij VZV.