VEENENDAAL - Jong FC Volendam heeft dankzij een bliksemstart een ruime overwinning weten te behalen op bezoek bij GVVV in Veenendaal. Het was de eerste zege voor de ploeg van trainer Johan Plat.

Een stief kwartiertje hadden de Volendamse beloften nodig om de toon te zetten, want tussen de 8e en de 16e minuut hadden Tayrel Wouter, Milan Zonneveld en Achraf Douiri de gasten al op een 0-3 voorsprong gezet. Trainer/coach Jochem Twisker van de thuisploeg greep gelijk in en zag vervolgens dat Jordi Bitter nog voor de rust wist tegen te scoren.

Terwijl GVVV na de rust jacht maakte op de aansluitingstreffer, was het Jong Volendam dat het duel besliste via Koen Blommestijn. Kai Huisman scoorde nog wel de 2-4, maar het slotakkoord was voor Walid Ould Chikh die de eindstand op 2-5 bepaalde.