EINDHOVEN - Alleen een wonder kan RKAV Volendam nog in de kampioenspoule van de eredivisie zaalvoetbal brengen. De ploeg van trainer/coach Hjalmar Hoekema verloor vrijdag met 4-0 van regerend landskampioen FC Eindhoven.

Met nog twee zware wedstrijden te gaan en zes punten achterstand op de huidge nummer acht lijkt het bereiken van die kampioensgroep daardoor een utopie voor de Volendammers. Toch gaf men de Eindhovense topploeg nog redelijk lang weerstand. De thuisploeg was na een kwartier op voorsprong gekomen via Shrur, maar zeker in de openingsfase van de tweede helft kreeg Volendam kansen via Ruben Koelemeijer en Robin Kwakman. De 2-0 van Sozeyedio, zeven minuten voor tijd, bleek teveel voor de gasten en via twee treffers van Sabati liep de thuisploeg nog verder uit.

RKAV Volendam speelt komende vrijdag een thuiswedstrijd tegen VNS United, dat wel al zeker is van plaatsting voor de kampioensgroep.