VOLENDAM - De handbalsters van Volendam hebben goed zaken gedaan in de strijd om de onderste plaatsen in de Eredivisie door PSV met ruime cijfers te kloppen. De ploeg van trainer Zsigmond Makay zegevierde met 35-26.

In de jonge Volendamse ploeg was weer eens een basisplaats ingeruimd voor de ervaren Sabrina van der Mast en dat inspireerde de thuisploeg duidelijk die van meet af aan de bovenliggende partij waren. Even kort na de rust kwamen de gasten uit Eindhoven terug tot 18-17, maar vervolgens deed de thuisploeg er weer een schepje bovenop waarbij vooral Indy van Zijl excelleerde. De 20-jarige hoekspeelster uit Spierdijk maakte na rust liefst acht treffers en bracht haar totaal deze avond zo op elf. Het leverde uiteindelijk een dikverdiende en ruime zege op.

Volendam komt komende donderdag alweer in eigen huis in actie als men titelkandidaat Venlo ontvangt.

Heren
Een stuk minder verging het de heren van Volendam in het verre Limburg waar LIONS na een spannend duel te sterk bleek. Volendam wist in de eerste helft een achterstand nog ongedaan te maken met een 18-18 ruststand tot gevolg. Ondanks goed keeprswerk van Craig McClelland waren het de Limburgers die aan het langste eind trokken (37-35) waardoor Volendam nu vierde staat in de BENE-League op vijf punten achterstand van de koplopers Bocholt en Visé.