VOLENDAM - Met name dankzij een uitstekende eerste helft heeft RKAV Volendam in de thuiswedstrijd tegen Rijnvogels uitstekende zaken gedaan. De koploper liep na de 3-1 overwinning zelfs uit op de concurrentie aangezien IJsselmeervogels en Sc Genemuiden gelijk speelden tegen elkaar (0-0) en ook Harkemase Boys twee punten liet liggen.

Op eigen veld dicteerde RKAV Volendam weer eens en de grote supporterschare uit Katwijk zag hoe hun Rijnvogels in een ruim half uur van de mat werd gespeeld. Via treffers van Eric Veerman, Patrick Plugboer en Jim Bees werd een comfortabele 3-0 voorsprong opgebouwd.

Na de rust probeerde Rijnvogels het nog wel met een extra spits en Volendam moest de accenten iets meer op de defensie leggen nadat Lex Veerman zijn tweede gele kaart had gezien. De Volendam-defensie, met Daan Steur als uitblinker, heerste echter en gaf weinig weg. Reyneveld wist vanaf de strafschopstip nog wel de eer te redden namens Rijnvogels, maar verder liet de thuisploeg het niet komen: 3-1.

Zodoende heeft RKAV Volendam komende zaterdag in het uitduel bij Urk aan een gelijkspel genoeg om de periodetitel op te eisen.