SPAKENBURG - RKAV Volendam is de nieuwe koploper van de Derde Divisie na een overtuigende zege in de topper tegen IJsselmeervogels. Aan de hand van een uitblinkende Nick Runderkamp wist de equipe van Berry Smit met 0-3 te zegevieren op De Westmaat.

De terugkeer van Runderkamp aan het begin van dit seizoen lijkt een grote factor te zijn in het spel van RKAV Volendam dat op bezoek bij de koploper wederom een sterke wedstrijd op de mat legde. Het is teveel eer om alles op Runderkamp te schuiven, want het collectieve gevoel is dit seizoen duidelijk gegroeid in de ploeg van Smit die terugkeerde op De Westmaat waar hij in 2022 zijn contract nog inleverde.

Feit was dat de thuisploeg geen moment grip kreeg op de Volendamse formatie. Runderkamp opende al na een kwartier de score uit een voorzet van Roy Tol die ook al een voortdurende plaag voor zijn directe tegenstander Bradley Martis was. Als Runderkamp en ook Lex Veerman iets scherper waren geweest was die score al voor de rust opgevoerd.

IJsselmeervogels-trainer Karsten greep in met enkele wissels, maar veel soelaas bracht dit niet. Even was de thuisclub sterker, maar de hechte Volendam-defensie inclusief keeper Dion Vlak bleven overeind. Halverwege de tweede helft kreeg Runderkamp opnieuw teveel ruimte van de thuisploeg en de spelmaker ging daar uiterst effectief mee om: 0-2. De thuisploeg ging nu vol op de aanval, maar dit gebeurde zonder overleg, al werd Vlak eenmaal gered door de paal. Vlak voor tijd gingen de "Rooien" achetrin in de fout en was het voor Jim Beers een koud kunstje om het vonnis te vellen: 0-3.