VOLENDAM - Door in het slotkwartier af te rekenen met het stugge Hercules blijft RKAV Volendam in de achtervolging op de top drie van de Derde Divisie. Een rode kaart voor de Utrechters bleek het kantelpunt in de wedstrijd die door de Volendammers met 3-1 werd gewonnen.

De ploeg van Berry Smit speelde een moeizame eerste helft en had moeite om door de hechte verdediging van Hercules te breken. Die sloegen zelf halverwege de eerste helft toe via Nsingi na een snel lopende aanval.

Na de pauze kwam de thuisploeg wel beter uit de kleedkamer, maar ondanks enkele kleine mogelijkheden bleven de gasten op de been. dat verandered in de 77e minuut. Christiaan van Hussen, die vlak daarvoor geel had ontvangen wegens een opstootje, maakte een domme overtreding op het middenveld en kon inrukken. Hercules was van slag, mede omdat RKAV Volendam direct profiteerde. Op aangeven van aanvoerder Nick Runderkamp wist Jim Beers de gelijkmaker te scoren en nauwelijks twee minuten later wist Roy Tol wel raad met een voorzet van invaller Daan van Baarsen. Hercules moest omschakelen, maar was knock-out geslagen toen Beers in de blessuretijd ok nog zijn tweede maakte: 3-1.

Komende zaterdag gaat RKAV Volendam op bezoek bij het laaggeklasseerde Kampong.