BERKEL-ENSCHOT - De zaalvoetballers van RKAV Volendam hebben een punt overgehouden aan het uitduel bij Be '79, al moest het daarvoor wel tweemaal een achterstand ongedaan maken.

De ploeg van coach Hjalmar Hoekema was in eerste instantie niet bij de les in Brabant en keek binnen twaalf minuten al tegen een 3-0 achterstand aan. De ommekeer volgde in de laatste vijf minuten voor rust want via treffers van Nabil Akaazoun, Kik Braspnning en Dave Zwarthoed stond het plotseling 3-3.

Halverwege de tweede helft moesten de Volendammers wederom in de achtervolging toen Be '79 kort achter elkaar tweemaal scoorde. Het lukte echter opnieuw om de stand gelijk te trekken middels treffers van Duncan Poorter en Daan Appel: 5-5. RKAV Volendam blijft zodoende ongeslagen in de tweede fase van de competitie.

Komende vrijdag gaat de Hoekema-equipe in de achtste finale van de KNVB-beker op bezoek bij ZVV Kroeven.