VOLENDAM - RKAV Volendam heeft de topper in de Derde Divisie tegen Harkemase Boys met 1-3 verloren, alwaar men "vergat" vroegtijdig afstand te nemen van de Friezen.

De ploeg van Berry Smit was vrijwel de gehele wedstrijd de betere ploeg, kreeg niet één, maar wel twee handenvol met kansen, maar stond na afloop met lege handen. Eigenlijk waren de kansen nauwelijks te tellen, want onder aanvoering van een uitblinkende Nick Runderkamp, die strooide met fijne passjes, waren de Volendammers oppermachtig. Via Jim Beers, op aangeven van Runderkamp, kwam men al in de tiende minuut op voorsprong, doch daarvoor en daarna hadden Roy Tol en opnieuw Beers de score verder op moeten voeren.

Ook Azeddine Sout en Pieter Kroon kregen prima mogelijkheden en dat beeld was na de rust niet anders al ging de thuisploeg naarmate het duel vorderde wel slordiger spelen. Waar RKAV Volendam verzuimde de trekker over te halen daar sloeg Harkemase Boys in de slotfase genadeloos toe. Met een afstandsschot zorgde Postma voor de gelijkmaker en het lukte de thuisploeg zelfs niet dat punt te koesteren want Adams en Margaritjha tilden de stand naar 1-3.

De voorsprong van koploper Harkemase Boys op nummer vier RKAV Volendam is daardoor nu vier punten. Komende zaterdag gaat de Smit-equipe op bezoek bij DVS '33 in Ermelo.