VOLENDAM - Een week voor de topper bij koploper IJsselmeervogels heeft RKAV Volendam een nipte, maar zeer belangrijke zege geboekt op Eemdijk. Verderdiger Daan Steur zorgde in een moeizaam, doch enerverend duel voor de enige treffer van de wedstrijd: 1-0.

De ploeg van Berry Smit speelde rommelig en miste met name de ingevingen van de afwezige aanvoerder Nick Runderkamp. Toch was de beste kans van de eerste helft wel voor de thuisploeg, maar van dichtbij mikte Jim Beers de bal over het doel.

Na de rust speelde RKAV Volendam met meer geduld en de belonig daarvoor kwam halverwege de tweede helft toen de boomlange Daan Steur de 1-0 tegen de touwen kopte na een vrije trap. Beslist was het echter nog niet want vanaf toen was het voor Eemdijk het sein om vol op de aanval te gaan en dit leverde de nodige hachelijke momenten op voor het doel van Dion Vlak die dankzij enkele knappe reddingen en door zijn sterke verdediging echter toch de nul wist te houden.

Hierdoor gaat RKAV Volendam komende zaterdag met twee punten achterstand de strijd met koploper IJsselmeervogels aan op Sportpark De Westmaat.