URK - RKAV Volendam heeft de koppositie in de Derde Divisie moeten afstaan aan SC Genemuiden nadat men met 4-2 onderuit ging tegen het laaggeklasserde SV Urk. Door de nederlaag greep de ploeg van trainer Berry Smit vooralsnog tevens naast de tweede periodetitel.

De Volendammers hadden het in de "vissersderby" bijzonder lastig al kwam het na een klein half uur wel op voorsprong. Na een vrije trap wist Perry Karregat de score te openen. De voorsprong was echter van korte duur want nog geen drie minuten later zorgde Iede Nentjes voor de gelijkmaker.

De tweede helft begon Urk sterk. Nadat Lucas Tol al de paal had geraakt wist Jan Ros kort daarna de thuisploeg op voorsprong te brengen. Halverwege de tweede helft kwam Volendam echter weer terug via Roy Tol wiens inzet via verdediger Lubbert Post in het doel verdween. Met die gelijke stand was de periodetitel een feit voor de Volendammers, maar in de slotfase liep het totaal anders. De ingevallen Jarno van Essen bracht Urk in de laatste minuut op voorsprong waarna Volendam vol op de aanval ging. Door de ruimte die ontstond profiteerde Van Essen vervolgens nogmaals: 4-2.

Door de nederlaag heeft SC Genemuiden nu een punt voorsprong op RKAV Volendam en IJsselmeervogels. Volgende week valt de beslisisng in de tweede periode en daarin kan Urk opnieuw een cruciale rol spelen als het een resultaat boekt bij SC Genemuiden. RKAV Volendam dient dan zelf in eigen huis uiteraard wel te winnen van DOVO.