VOLENDAM - Het zit RKAV Volendam bepaald niet tegen de laatste tijd. De ploeg van trainer Berry Smit is in vorm, maar leek in de thuiswedstrijd tegen het laaggeklasseerde Hoogeveen toch tegen puntenverlies op te lopen. Met twee treffers van Jim Beers in de uiterste slotfase behield men echter toch de drie punten.

Op eigen veld begon de Smit-equipe sterk met goede kansen voor Lex Veerman en Jim Beers die beiden het geluk ontbeerden. In de blessuretijd avn de eerste helft wist Roy Tol alsnog voor de verdiende voorsprong te zorgen.

Tol kreeg direct na de rust nog een goede kans, maar daarna raakte RKAV Volendam de grip volledig kwijt. Door enkele aanvallende wissels groeide Hoogeveen in de wedstrijd en na de gelijkmaker van Levon van Dijk kwamen de gasten in de 83e minuut zelfs op voorsprong na een mooie actie van Noah Schuurman. De thuisploeg leek op weg naar puntenverlies, maar richtte zich weer op. In de 88e minuut stod Jim Beers op de juiste plek na een vrije trap van Pieter Kroon en de aanvaller wist in blessuretijd ook wel raad met een doorgekopte bal van Daan Steur: 3-2.

Door de zege staat RKAV Volendam halverwege de competiie op een derde plaats, slechts twee punten achter koploper IJsselmeervogels. Komende woensdag komt men nog eenmaal in actie in dit jaar als men in het Kras-Stadion voor de KNVB-beker AFC Amsterdam treft.