KERKRADE - FC Volendam is zondagavond niet in staat geweest om te winnen bij Roda JC. De ploeg van Wim Jonk kwam in de eerste helft nog wel op voorsprong via Nick Doodeman. Roland Alberg zorgde na rust voor de gelijkmaker vanaf de penaltystip: 1-1.

Doodeman opende de score na een ruim kwartier op aangeven van Martijn Kaars. De snelle aanvaller kreeg kort hierop ook nog een kans op een tweede treffer, maar werd gestuit door keeper Roulaux.

Roda JC was kort na de rust gevaarlijk toen Niek Vossebelt op de paal mikte. In de 70e minuut kwamen de Limburgers alsnog op gelijke hoogte na een overtreding van Boy Deul op Absalem. Alberg bleef koelbloedig vanaf elf meter, en de 1-1 bleek tevens de eindstand.