VOLENDAM - De zaalvoetballers van RKAV Volendam hebben zich defintief niet weten te plaatsen voor de kampioensgroep van de Eredivisie, al was de kans daarop ook slechts miniem. In een doelpuntrijk duel tegen VNS United gaf de Hoekema-equipe zelfs een 6-2 voorsprong uit handen om met 6-6 gelijk te spelen.

Het werd zodoende een enerverende avond in Sporthal Opperdam alwaar de thuisploeg bij rust met 3-2 voorstond door treffers van Ruben Koelemeijer, Sam Schokker en Nabil Akaazoun. Na de rust leek de thuisploeg de zege veilig te stellen toen Koelemeijer zijn tweede maakte, Nick Schilder scoorde en zelfs keeper Thomas Bakker met een uittrap. Een handsbal, die er volgens vele Volendammers geen één was, luidde de ommekeer in en zo scoorden de Amsterdammers in de laatste vijf minuten nog viermaal waarbij Boukris driemaal trefzeker was: 6-6.

RKAV Volendam, tiende in de stand, sluit vrijdag de eerste competitiehelft af met een uitduel bij FCK De Hommel.